onsdag den 10. juli 2013

Blødkogt eller hårdkogt æg til morgenmad?

For nogle kan det faktisk godt være et problem at koge et æg, faktisk er min mand død elendig til at koge et blødkogt æg, for æggene ender nemlig altid med at være død gennemkogte (sorry skat, men det er sandt).


Blødkogt æg i forvarmet gryde (vandet koger)

Bring en gryde vand i kog, du skal lige være opmærksom på at vandet skal kunne dække  æggene (så ikke noget med 20 æg i en lille mikro gryde!!)
Prik hul med en nål, i den ene ende af ægget, 
så revner ægget nemlig ikke. Ægget lægges forsigtig i det kogende vand, et ad gangen med en ske
Kog ægget 4-5 min (små æg 4 min, store æg 5 min)
Spis straks eller skyld med koldt vand, så at kogningen stopper

Velbekommen








Ingen kommentarer:

Send en kommentar